Publicerad: lördag, 23 februari, 2019 - 14:52Uppdaterad: lördag, 23 februari, 2019 - 18:52
  • Rick Ketting fick bära kaptensbindeln när han bildade mittbackspar med landsmannen Robin Buwalda.

Mållöst mellan Honka och IFK

Fotboll: FC Honka och IFK Mariehamn spelade 0-0 i den finska cupen. Honka var närmast en seger med två ribbträffar i matchen.

Honka hade de vassaste lägena under den första halvleken där IFK inte skapade mycket framåt.

Det hettade till ordentligt först i den 26:e minuten när IFK:s målvakt Oskari Forsman räddade avslutet från anfallaren Gael Etock. Bara tre minuter senare räddades Forsman av ribban när Lucas Kaufmann gick på avslut från distans.

I den andra halvleken tog Honka över allt mer och IFK låg på defensiven. Ännu en gång räddades Forsman av ribban när inbytte Doni Arifi testade avslut på en Honka-hörna.

IFK ligger femma i tabellen med fem poäng. HJK har sju poäng men har spelat färdigt gruppspelet. HIFK ligger sist i gruppen med 0 poäng efter 4 matcher. Skulle IFK Mariehamn vinna nästa helg i den sista gruppspelsmatchen mot HIFK så kan IFK Mariehamn gå vidare i cupen på HJK:s bekostnad. IFK Mariehamn möter HIFK den 3:e mars.