Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 16:01Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 16:11
  • Jani Lyyski avslutar sin karriär i IFK efter lördagens match. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Tommy Virtanen lämnar IFK efter denhär säsongen.

Lyyski och Wirtanen lämnar IFK

Fotboll: Jani Lyyski och Tommy Wirtanen lämnar IFK Mariehamn efter säsongen som avslutas på lördag med den sista matchen mot Ilves. Det meddelar klubben idag.

Båda två inledde sin bana i IFK och vann tillsammans Alandia Cup i början av 1990-talet. Dom var även med på resan från division 2 till ligan och gemensamt är också att båda återvände till IFK efter att ha spelat i allsvenskan med Djurgården respektive Öerbro SK.

Jani Lyyski har inför lördagens match respresenterat IFK i 342 förbundsmatcher och gjort 38 mål på sina 15 säsonger. Tommy Wirtanen har spelat 286 matcher och gjort 17 mål på 16 säsonger.

I samband med matchen mot Ilves ska klubben tacka av Lyyski och Wirtanen och IFK hoppas också att supportrarna passar på att hylla spelarna i deras sista framträdande i den grönvita tröjan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »