Publicerad: söndag, 14 augusti, 2022 - 18:17Uppdaterad: söndag, 14 augusti, 2022 - 19:09
  • Det blev KuPS som fick fira i Kuopio. Arkivbild.

KuPS straffade IFK

IFK Mariehamn åkte på en uddamålsförlust i Kuopio när KuPS vann med 1-0 (0-0) efter att Tim Väyrynen varit säker från straffpunkten.
- Straffen kändes väldigt billig, domaren släppte liknande situationer flera gånger under matchen, säger IFK-tränaren Daniel Norrmén.

IFK Mariehamn stod inför en tuff uppgift när topplaget KuPS väntade på bortaplan. Matchbilden blev den väntade, hemmalaget hade mer boll och förde spelet.

KuPS skapade en del chanser men både målvakten Yann Fillion och ett hårt arbetande försvar stod emot.

IFK stack emellan med några chanser där John Owoeri nickade utanför i bra läge och i slutet av halvleken fick anfallaren ett nytt läge men skottet blockerades.
- Första halvlek blev väl som förväntat, vi var absolut beredda på att KuPS skulle ha mycket boll och accepterade det, säger Daniel Norrmén.

Den andra halvleken fortsatte som den första utan att KuPS skapade några riktigt farliga lägen. Men i den 69:e minuten fick Janis Ikaunieks ett nickläge från nära håll som han på något sätt nickade utanför målet.

Ett par minuter senare skulle matchens enda mål komma. Timi Lahti sparkade, enligt domaren Dennis Antamo, på Ikaunieks fot i straffområdet och blåste straff.
- Någon form av kontakt var det men han släppte flera liknande situationer under matchen, säger Daniel Norrmén.

Tim Väyrynen var säker från elva meter och sköt den högt i högra hörnet.

IFK försökte skapa tryck i slutet av matchen men närmare än ett par skott från distans kom man inte.
- Andra halvlek tycker jag vi gör det bättre och är mer aggressiva. Vi skapar också tillräckligt mycket för att göra mål, säger Daniel Norrmén.

Det var meningen att nyckelspelaren Mohammed Abubakari, som varit skadad en tid, skulle ha gjort comeback mot KuPS.
- Han skulle ha spelat men det var familjeangelägenheter som hände natten innan vi åkte till Kuopio så han kunde på grund av det inte komma med, säger IFK-tränaren.

IFK ligger kvar på tionde plats i tabellen med fyra poäng ner till kvalplatsen. Nästa helg väntar Ilves, som ligger två poäng före IFK i tabellen, på hemmaplan.