Publicerad: lördag, 11 juni, 2022 - 20:58Uppdaterad: lördag, 11 juni, 2022 - 21:57
  • Åland United förlorade den tuffa bortamatchen mot KuPS. Arkivbild.

KuPS körde över ÅU

Serieledarna KuPS blev en för svår uppgift för Åland United. KuPS vann matchen med 4-0 (2-0).

Åland United kom till matchen med åtta raka matcher utan förlust. Den senaste förlusten kom den 3:e april då laget förlorade mot KuPS, och nu var det KuPS som bröt ÅU:s förlustfria svit.

Efter en hyfsat jämn första kvart av matchen slarvade Åland United-försvaret och gav Lavdije Begolli ett skottläge. Skyttedrottningen pangade in bollen ribban in och gjorde sitt 15:e mål för säsongen.

Åland United kom därefter in i matchen lite bättre och Sarah Troccoli fick ett ypperligt nickläge på en hörna men bollen gick utanför målet.

Kort före paus skulle KuPS göra 2-0. En snabb omställning via högerkanten ställde ÅU-försvaret och Begolli kunde spela in bollen till Gentjana Rochi som rullade in matchens andra mål.

Dryga kvarten in i andra halvlek hade KuPS definitivt avgjort matchen. I den 53:e minuten satte Emmi Sirén 3-0 och kort därefter fastställde Anni Hartikainen slutresultatet till 4-0.

Resten av matchen blev mest en transportsträcka där serieledarna från Kuopio kontrollerade matchen.

Åland United ligger kvar på fjärde plats i tabellen på 18 poäng, upp till trean HJK är det två poäng men då har Helsingforslaget en match mindre spelad.
Nästa helg väntar en ny bortamatch för Åland United då laget möter tabelljumbon NJS.