Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 oktober, 2018 - 17:04Uppdaterad: måndag, 29 oktober, 2018 - 17:08
  • Aleksei Kangaskolkka har beslutat sig för att sluta med fotbollen. Foto: Hasse Persson-Bru

Kangaskolkka avslutar fotbollskarriären

IFK-anfallaren Aleksei "Allu" Kangaskolkka avslutar sin spelarkarriär. Det framgår på klubbens facebooksida. Han har i samförstånd med klubben beslutat att avbryta sitt gällande kontrakt, som även var giltigt för 2019, och detta blev hans sista säsong i den grönvita tröjan.

 

På IFK Mariehamns facebooksida skriver Kangaskolkka att det varit en tung säsong och att dagen har kommit då det är dags att tacka för sig.

-Motivationen att utvecklas vidare som fotbollsspelare har dalat och jag ser fram emot nya utmaningar och utvecklingsmöjligheter inom näringslivet. Sen är det ju bara att inse att man inte är lika ung som när man först kom till IFK 2011 och det betyder att kroppen kräver mera och mera för att återhämta sig. Men främst är jag nöjd med vad jag har uppnått och åstadkommit i min karriär, alltifrån mästare i Veikkausliiga, vinnare av finska cupen och skyttekung till pojk-&ungdomslandslagmatcher och utlandskontrakt, skriver Kangaskolkka.

Han hör till Veikkausliigans mesta målskyttar genom tiderna med sina 76 mål på 246 matcher, bl.a som vinnare av skytteligan 2017 med 16 mål. I Grönvitt spelade han 149 matcher och gjorde 54 mål under säsongerna 2011-12 samt 2015-18.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »