Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 april, 2023 - 15:48Uppdaterad: söndag, 16 april, 2023 - 18:24
  • Det blir division 1-volleyboll i Vikingagården nästa säsong. Arkivbild.

JIK:s damer klara för division 1 - "Det är riktigt, riktigt skönt"

Jomala IK:s volleybolldamer har säkrat avancemanget till division 1. Det krävdes en seger i kvalet som spelas i Umeå under söndagen och i den första matchen blev det seger med 3-2 i set mot Spårvägen och det innebär att JIK spelar i division 1 nästa säsong.
- Vi visste innan att en seger mot Spårvägen skulle räcka så det var riktigt, riktigt skönt efter att vi hade vunnit och säkrat en division 1-plats, säger Stina Lindstam.

Kvalet till division 1 innehöll tre lag, Jomala IK, Stöcke och Spårvägen. Två av lagen skulle ta varsin plats i division 1, vilket innebar att en seger, i princip, skulle räcka för avancemang.
I kvalets första match vann Stöcke mot Spårvägen med 3-0 i set. Det gav JIK tydliga förutsättningar inför lagets första match, mot Spårvägen, vinst och platsen i division 1 skulle vara säkrad.

JIK vann första set med 25-21 medan man sedan förlorade det andra med 24-26. Jomala tog hem tredje setet med 25-17 men förlorade det fjärde med 21-15. Allt på spel inför sista setet som JIK kunde ta hem med 15-13.
- Vi var väldigt taggade och slet som djur och var helt slut efter den matchen. Vi försökte ställa om till Stöcke-matchen men energin tog slut, säger Stina Lindstam.

Mot Stöcke blev det förlust med 3-1 i set.
- Vi överraskade dem lite i första set och vann det men sen hade vi problem med servemottagningen och gjorde rätt mycket egna misstag, säger Stina Lindstam.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »