Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 mars, 2018 - 17:07Uppdaterad: söndag, 4 mars, 2018 - 17:24

JIK upp i topp efter seger mot Uppsala B

Volleyboll: Jomalas damer vann söndagens hemmamatch mot toppkonkurrenten Uppsala B med 3-0 (25-25, 25-13, 26-24). Med två matcher kvar av säsongen så leder Jomala IK:s damer division 2 norra.
 

Ifjol säkrade Jomala avancemanget till division 1, men valde att stanna kvar i division 2. Nu har laget återigen läge att gå för seriesegern. Lina Jylhä, som för dagen spelade libero, vet iallafall vad hon vill.

- Jag vill att vi går för seger och avancemang. Men jag kan inte lova något och det är inte bara mitt beslut. Vi vet att det kommer kräva mycket mer av varje spelare och vi kan inte garantera att vi har de spelarna spikade ännu, säger hon.

Med två matcher kvar av säsongen är det alltså fortfarande oklart vad som händer med Jomala IK om laget vinner serien. Laget har allt i egna händer just nu, men det kan ändra fort, eftersom både Stockholms Vingar B och Uppsala VBS B bara är två poäng bakom JIK.

- VI kommer antagligen ta ett rejält snack ganska snart och samla ihop så många damer vi bara kan och fundera på vad vi vill göra om vi vinner serien, säger Lina Jylhä.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »