Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 25 mars, 2023 - 18:17
  • JIK tackar den stora publiken efter seriesegern.
  • Det var mycket folk på plats i Vikingagården.

JIK fixade seriesegern - “Helt klart säsongens bästa match”

Jomala IK:s volleybollherrar vann lördagens seriefinal mot Södertelge B med 3-1 i set inför ett fullsatt Vikingagården och säkrade därmed seriesegern i divison 1. 
- En kul och spännande match. Helt klart säsongens bästa match. Det är på den här nivån vi vill spela, säger Edvard Nordlund. 

Förutsättningarna i Vikingagården var enkla inför lördagens seriefinal mellan Jomala IK och Södertelge B, segraren i matchen skulle vinna division 1. 

Första set gick till bortalaget, 18-25. Men i set två, tre och fyra var det inget snack om saken. JIK vann seten med 25-14, 25-19, 25-16. 
- Servelyften var för dåliga och vi kom inte rätt i blocken i första det rättar vi till och sen gör vi det bra resten av matchen, säger Edvard Nordlund. 

Veteranen Mikael Donning var strålande glad efter säkrad serieseger inför storpubliken på hemmaplan. 
- Det är det bästa som finns det här. Kul att publiken var med på noterna och det var en bra match, säger han. 

Seriesegern betyder dock inget kval till Elitserien, något som är känt sedan tidigare. Men motivationen och glöden hos hemmaspelarna var det inget fel på. 
 - Det är lättare än man tror att hålla motivationen uppe, det är så otroligt roligt att spela volleyboll, säger Mikael Donning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »