Publicerad: onsdag, 4 november, 2020 - 20:31Uppdaterad: torsdag, 5 november, 2020 - 07:57

Inget kval för IFK

Det blir inget kval för att hålla sig kvar i fotbollsligan för IFK Mariehamn. Det stod klart efter bortaseger mot Haka med 1-0.

IFK tog ledningen i den trettonde minuten då Albion Ademi säkert slog in en straff efter att Saku Ylätupa blivit fälld av Haka-målvakten.

IFK får tacka stolparna och målvakten Oskari Forsman att de gick till halvtid i ledning 1-0 efter en skakig halvlek.

-När vi klarat av en situation så gav vi bort bollen på alldeles för enkla vis, säger tränaren Lukas Syberyjski.

I andra halvlek matchen jämnare, men varken IFK eller Haka gjorde något mål.

Matchen slutade 1-0 och därmed spelar IFK i ligan nästa år och TPS får kvala trots att de besegrade Kups med 3-2. IFK slutade på nionde plats, HJK bärgade guldet och RoPS degraderas till division 1.