Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 10 juni, 2018 - 13:46Uppdaterad: tisdag, 12 juni, 2018 - 09:55
  • Petra Söderman och Komet var inte riktigt samspelta under söndagen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Svenska Irina Johansson tävlande med Aske N. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Svenska Martina Lindström vann tävlingens sista klass med Concorde. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Banan var både gropig och hård enligt Petra Söderman, som inte återvänder om banan är i samma skick nästa år. Foto: Hasse Persson-Bru

Ingen fullträff för Söderman

Hästsport: Petra Söderman var det åländska hemmahoppet i helgens Åland Show Jumping. Men hon kom aldrig upp i sin fulla potential och hade inte heller mycket gott att säga om underlaget på banan.

Åland Show Jumping avgjordes genom 12 klasser vid ridsportanläggningen i Norrböle. Redan under fredagen visade Sara Nylund från Ridklubben Sleipner klass genom att vara enda felfria ekipage i ponnyklassen 80 cm med Solweiy 2884.

Under lördagen var det hemmaryttaren Petra Södermans tur att visa upp sig. I de två klasserna 90 cm och 100 cm segrade hon med hästen Kamomill. 

Efter fyra felpoäng med hästen Komet fick hon dock nöja sig med en femteplats i klassen 110 cm. I klassen 120 cm blev det en andraplats med Komet efter fyra felpoäng

Under söndagen blev det ytterligare två andraplatser för Petra Söderman med Kamomill. Det räckte till delad seger i lilla rundan med 18-årige Kamomill. 

Söderman avslutade med två andra platser med Komet, men var inte nöjd med prestationen och framförallt inte med underlaget.

- Det är väldigt gropigt och stumt. Vi får hoppas att föreningen jobbar mer med det tills nästa år, Jag skulle inte komma tillbaka med mina hästar nästa år om banan ser ut på det här viset, sa Petra Söderman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »