Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 november, 2020 - 15:34Uppdaterad: fredag, 6 november, 2020 - 06:33
  • Peter Mattsson beskriver säsongen som svår och rörig. Foto ÅRTV

IFK:s klubbdirektör andas ut

IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson kan nu andas ut efter en på många sätt svår och rörig säsong.

Ligakontraktet säkrades under onsdagen och byggandet av ett nytt lag för nästa år kan nu inledas. IFK nådde inte sitt resultatmål med att vara bland de sex främsta. Laget slutade på nionde plats. Peter Mattsson ser flera förklaringar till det. Stora förändringar i laget med en ny tränare och många nya spelare, där flera tillkom under pågående säsong, var en faktor. Att lagkaptenen Robin Buwalda missade stora delar av säsongen en annan.
- Jag har inte varit med om någon rörigare säsong om jag ska vara riktigt ärlig på de här sexton åren, säger Peter Mattsson som nu kommer att inleda kontraktsförhandlingar med spelarna som ännu tränar med laget november månad ut. I den nuvarande truppen finns det enligt Peter Mattsson både spelare som IFK vill förlänga kontraktet med och spelare som man inte vill se i IFK nästa år. Planen är även att få hit några testspelare under november månad.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »