Publicerad: tisdag, 3 maj, 2022 - 20:20Uppdaterad: tisdag, 3 maj, 2022 - 20:46
  • Tre av IFK:s målskyttar i vitt. Från vänster Felipe, Vahid Hambo och John Owoeri.
  • IFK Mariehamn tog en planenlig seger i cupmatchen mot FC Åland.

IFK vidare efter vinst mot FCÅ

IFK Mariehamn avancerade vidare i finska cupen efter vinst mot FC Åland med 6-0 (2-0).
Felipe (2), Dé (2), John Owoeri och Vahid Hambo stod för IFK:s mål.

IFK Mariehamn kunde omgående skapa tryck på FC Åland och skapade ett par halvchanser innan John Owoeri kunde rinna igenom och peta in 1-0 till IFK efter 12 minuter.

Efter målet var det fortsatt mest bollinnehav för IFK men mot ett hårt försvarande FC Åland hade laget svårt att skapa riktigt farliga chanser. FC Åland stack upp emellanåt och skapade ett par hörnor som dock blev resultatlösa.

IFK:s ytterback Patrik Raitanen tvingades till ett byte dryga halvtimmen in i matchen efter en smäll mot axeln och åkte direkt till sjukhuset för att kolla upp skadan.
- Vi har inte hört något från honom ännu, säger IFK:s tränare Daniel Norrmén efter matchen.

I den 40:e minuten kom 2-0 till IFK efter en vacker djupledsboll från Robin Sid till Felipe som tog ner bollen, rundade målvakten och rullade in bollen i mål. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken kom 3-0 för IFK. Ett slarv i uppspelet av FC Åland gjorde att Joakim Latonen kunde spela fram Felipe som gjorde sitt andra mål för dagen.

IFK fortsatte med sitt bollinnehav men hade svårt att driva upp tempot och skapa riktigt farliga chanser mot ett FC Åland som stod upp bra.

I den 81:a minuten skapade IFK ett dubbelläge men FC Ålands målvakt Gabriel Kolodziejczyk stod för en fantastisk dubbelräddning.
Kort därefter kunde han dock inte göra något åt Vahid Hambos nick som betydde 4-0. Inhoppande  kunde sedan utöka till 5-0 i den 87:e minuten och brassen cykelsparkade även in 6-0 innan slutsignalen ljöd.
- Jag tycker vi står upp bra men tråkigt att det rinner iväg lite på slutet, säger FC Ålands Elias Eriksson.

IFK Mariehamn avancerar vidare till den femte omgången av cupen och nästa omgång lottas torsdagen den 12 maj.