Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 december, 2023 - 12:01Uppdaterad: torsdag, 21 december, 2023 - 14:54
  • Eero-Matti Auvinen ansluter till Grönvitt. Foto: Juha Tamminen.

IFK värvar mittback från Haka

Eero-Matti Auvinen är IFK Mariehamns senaste nyförvärv. Den 27-årige mittbacken har skrivit på ett ettårigt avtal med IFK. 

Eero-Matti Auvinen kommer senast från FC Haka där han säsongen 2023 spelade 24 ligamatcher och gjorde ett mål. Totalt har han spelat 135 ligamatcher i karriären där han även representerat AC Oulu, VPS och HIFK. 
- Vi förväntar oss att han förstärker vår centrallinje och kan bli en viktig spelare i truppen. Han är en bra huvudspelare och att ha en vänsterfotad mittback ger en dimension i uppbyggnadsspelet som är viktig så det är en på alla sätt bra spelarprofil vi får in i truppen nu, kommenterar vd och sportchef Jimmy Wargh i ett pressmeddelande. 

IFK söker fortsättningsvis efter 6-7 spelare till truppen innan den är komplett. Enligt vad Ålands Radio erfar kommer ytterligare en spelare presenteras imorgon, fredag. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »