Publicerad: söndag, 13 maj, 2018 - 20:50Uppdaterad: söndag, 13 maj, 2018 - 22:50

Höjdpunkter IFK-Ilves Källa: Ruutu

IFK vann över Ilves

IFK besegrade Ilves med 2-0 inför 1.105 personer på söndagskvällen. Aleksei Kangaskolkka och Simon Silverholt gjorde målen.

I den första halvleken var det spelmässigt ganska jämnt med ett litet övertag för IFK. Några halvchanser skapade hemmalaget innan hörnan som gav 1-0 efter 44 minuter. Det var Nicklas Maripuu som slog hörnan och Kangaskolkka nådde högst och nickade in bollen otagbart för Mika Hilander i Ilves-målet.
Direkt i inledningen av den andra halvleken fick Kangaskolkka ett friläge men när han skulle runda Hilander fick målvakten ut en hand och petade bort bollen. 20 minuter in i halvleken blev IFK inaktiva och tillät Ilves ha hand om bollen. IFK fick ett antal kontringslägen som dom inte kunde utnyttja förrän i den 83:e minuten när Silverholt fick ett inlägg av Pontus Åsbrink som han tog ner på bröstet och i den rörelsen tog han sig förbi backen och dundrade dit 2-0. Ett av de vackrare målen den här säsongen hittills.
IFK lyckades sen hålla undan de sista minuterna utan att Ilves skapade någonting.
IFK gick nu om Ilves i tabellen och ligger på sjätte plats med elva poäng efter åtta spelade matcher. Inkommande fredag väntar trean KuPS i Kuopio.