Publicerad: lördag, 2 oktober, 2021 - 16:56Uppdaterad: lördag, 2 oktober, 2021 - 19:28
  • Joel Mattsson gav IFK ledningen. Arkivfoto.

IFK tog en poäng i Esbo

Det blev en poäng för IFK Mariehamn i Esbo i den första matchen i fortsättningsserien när matchen mot FC Honka slutade 1-1 inför 265 personer på läktaren.

IFK tog ledningen redan efter 50 sekunder när Vahid Hambo hittade Joel Mattsson som fri med Honka-målvakten Tim Murray hittade rätt. Resten av den första halvleken var det hemmalaget som hade hand om bollen och IFK backade hem och försökte hitta kontringar. En kvittering låg i luften och närmast var Honka med ett stolpskott.
I den andra halvleken var matchbilden densamma och till slut kom kvitteringen. Oturligt nog var det IFK som stod för den. I den 82:a minuten hittade bollen in i IFK:s straffområde och Mikko Sumusalo snubblade ohotad till och petade in bollen i eget mål.

Sett till hur matchen utspelade sig får IFK vara nöjd med en poäng med sig hem från Esbo. IFK är kvar på tionde plats, nu med 24 poäng. AC Oulu som ligger på kvalplats är sex poäng efter och de möter FC Haka i Valkeakoski i morgon söndag.