• Wiklöf Holding Arena blir spelplatsen för årets final i Finlands Cup. Arkivfoto.
Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Publicerad: fredag, 17 maj, 2019 - 15:10, uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 18:12

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.

I cupfinalen möter IFK Mariehamn Ilves från Tammerfors. I prispotten ligger förutom en cuptitel och prisepengarna från Finlands bollförbund på 50 000 euro, även en plats i första omgången av Europa League-kvalet 2020-2021, något som garanterade intäkter på minst 240 000 euro från UEFA i samband med årets turnering.

Beslutet om spelort grundar sig på Finlands Cups speciella regler, enligt vilken finalen spelas på en av finalisternas hemmaarenor om stadion uppfyller UEFA Cat 2-klassificeringen. Detta villkor var uppfyllt för båda finalisterna.

Finalerna i Finlands Cup har spelats i Helsingfors under lång tid, men de senaste åren har finalen flyttat runt Finland. Men efter att Olympiastadion har renoverats är det möjligt att finalerna återvänder till Helsingfors.

Fler Sport

Mattsson med i HIFK-seger

Fotboll: Joel Mattsson spelade hela matchen för HIFK som vann med 2-0 hemma mot SJK i den nedre slutspelsserien i herrarnas fotbollsliga.

ÅU tog klar seger mot KuPS

Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Förlust för MLK-herrarna

Tennis: MLK:s herrar förlorade helgens premiäromgång i inohumsserien av division 1 mot SVS. MLK föll i tre raka matcher.

Oviss framtid för juniorer - ”Lite skrämmande”

Ralf-Åke Mattsson är bekymrad över spelarsituationen på ungdomssidan.
Fotboll: IFK Mariehamns b-juniorer går mot serieavslutning i division 1. I helgen tog man en viktig hemmaseger mot HJS från Tavastehus med 4-1. Men många frågetecken finns ännu inför nästa säsong.

FC Åland vann med 5-1

FC Åland vann med 5-1 Fotboll: FC Åland vann lördagens bortamatch mot PaiHa med 5-1. Efter en mållös första halvlek bjöd den andra på en desto större målfest.

Jomala föll mot JyTy

Fotboll: Jomala ÍK föll med 0-4 borta mot JyTy i herrarnas division 3. Men Jomala ligger ännu på säker mark med tre matcher kvar att spela och har allt i egna händer.

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.