• Wiklöf Holding Arena blir spelplatsen för årets final i Finlands Cup. Arkivfoto.
Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Publicerad: fredag, 17 maj, 2019 - 15:10, uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 18:12

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.

I cupfinalen möter IFK Mariehamn Ilves från Tammerfors. I prispotten ligger förutom en cuptitel och prisepengarna från Finlands bollförbund på 50 000 euro, även en plats i första omgången av Europa League-kvalet 2020-2021, något som garanterade intäkter på minst 240 000 euro från UEFA i samband med årets turnering.

Beslutet om spelort grundar sig på Finlands Cups speciella regler, enligt vilken finalen spelas på en av finalisternas hemmaarenor om stadion uppfyller UEFA Cat 2-klassificeringen. Detta villkor var uppfyllt för båda finalisterna.

Finalerna i Finlands Cup har spelats i Helsingfors under lång tid, men de senaste åren har finalen flyttat runt Finland. Men efter att Olympiastadion har renoverats är det möjligt att finalerna återvänder till Helsingfors.

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.