Publicerad: lördag, 5 februari, 2022 - 15:59Uppdaterad: lördag, 5 februari, 2022 - 16:43
  • IFK vann mot HJK. Bild från Ruutus nätsändning.

IFK överraskade i Helsingfors

IFK Mariehamn överraskade stort och vann över HJK med 3-2 i Talihallen i Helsingfors i den första matchen i ligacupen.

Men efter 37 minuter såg det ut som det brukar när IFK möter HJK. Hemmalaget hade just tagit ledning med 2-0 efter att Roope Riski gjort sitt andra mål och allt pekade mot att HJK skulle vinna matchen. Men minuten senare reducerade Joakim Latonen och den ställningen stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken var det jämnt spelmässigt, men det skapades inte så farliga målchanser åt något håll. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid fick bollen vid straffområdeslinjen och kunde pricka in kvitteringen och fem minuter senare snappade Riku Sjöroos upp en lös boll och kunde avgöra matchen. Under de återstående minuterna kunde IFK hålla i från och säkra segern.

På fredag spelar IFK nästa match i ligacupen och då väntar FC Inter i Åbo.