Publicerad: onsdag, 9 september, 2020 - 20:23Uppdaterad: onsdag, 9 september, 2020 - 20:43
  • Lagkaptenerna Gustaf Backaliden och Kari Arkivuo innan matchen. Foto: Owe Sjöblom.

IFK lyckades få en poäng

IFK Mariehamn lyckades få en poäng hemma mot FC Lahti i fotbollsligan inför 840 personer och poängräddare blev Albion Ademi.

Det var Albion Ademi som på egen hand bärgade en poäng åt IFK med sina två mål. Men vi tar det från början. I 60 minuter var IFK helt under isen, det såg ängsligt ut och i försvaret var det väldigt darrigt. Lahti gjorde 1-0 efter 26 minuter genom Mikko Kuningas och 2-0 kom tio minuter in i andra halvlek, målskytt Vahid Hambo. Då fanns det inget som pekade på att IFK skulle komma tillbaka. Men efter ett tag och fyra byten så hittade IFK in i matchen och efter 61 minuter reducerade Albion Ademi och tio minuter senare var kvitteringen ett faktum. Ademi fick bollen mitt på offensiv planhalva, vände bort ett par spelare och sköt otagbart nära krysset från 25 meter.

IFK är kvar på åttonde plats, nu med 18 poäng. Nästa match spelar IFK i Åbo på måndag när TPS står för motståndet.