Publicerad: lördag, 22 februari, 2020 - 18:33Uppdaterad: måndag, 24 februari, 2020 - 17:48
  • IFK behöver rycka upp sig inför morgondagens match mot Ormsta. Arkivbild.

IFK kunde inte säkra kval

IFK Mariehamns ishockeylag förlorade den nästsista matchen i fortsättningstrean när jumbon Kista HC vann med 6-5 på hemmais.

Om IFK hade vunnit så hade dom i praktiken säkrat kvalplatsen för att få spela vidare för att hållas kvar i division 3. Imorgon kommer en ny chans när Ormsta HC kommer på besök till Islandia.

I dagens match var det Kista som hade ledningen med 2-1 efter den första perioden. I den andra var det IFK för hela slanten när dom ryckte till sig en ledningen med 5-2. Men i den tredje perioden var det återigen Kista som tog tag i taktpinnen och kom tillbaka och med dryga två minuter kvar av matchen satte dom det avgörande målet. IFK:s mål gjordes av Niklas Manselin, Dominic Ingström, Pontus Nylén, Milton Willford och Mathias Kerwien.

Om IFK vinner imorgon är dom tre poäng före Farsta och dessutom har IFK betydligt bättre målskillnad. Men om det blir förlust så får IFK vänta tills på tisdag innan dom vet om det blir direkt degradering eller kval. Farsta möter Östervåla i sin sista match på tisdag.