• Oavgjort mellan IFK och Ilves. Arkivforo: ÅRTV.
Tränaren Peter Lundberg om matchen:
Publicerad: måndag, 20 maj, 2019 - 20:31, uppdaterad: måndag, 20 maj, 2019 - 21:33

IFK kryssade mot Ilves

IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors. 

Det var en ganska jämn match som alltså slutade mållös. IFK hade ett helt nytt mittbackspar eftersom Rick Ketting var avstängd och Robin Buwalda är skadad. Det innebar att Tarik Hamza och Lassi Järvenpää spelade centralt i backlinjen. Men efter 15 minuter fick Hamza en smäll och blev tvungen att byta och då byttes Hampus Lönn in som högerback och Aapo Mäenpää fick flytta in som mittback.

IFK ligger kvar på sjunde plats, nu med elva poäng. Inkommande söndag spelar IFK nästa match och då är det VPS som kommer på besök till Mariehamn.

Fler Sport

Mattsson med i HIFK-seger

Fotboll: Joel Mattsson spelade hela matchen för HIFK som vann med 2-0 hemma mot SJK i den nedre slutspelsserien i herrarnas fotbollsliga.

ÅU tog klar seger mot KuPS

Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Förlust för MLK-herrarna

Tennis: MLK:s herrar förlorade helgens premiäromgång i inohumsserien av division 1 mot SVS. MLK föll i tre raka matcher.

Oviss framtid för juniorer - ”Lite skrämmande”

Ralf-Åke Mattsson är bekymrad över spelarsituationen på ungdomssidan.
Fotboll: IFK Mariehamns b-juniorer går mot serieavslutning i division 1. I helgen tog man en viktig hemmaseger mot HJS från Tavastehus med 4-1. Men många frågetecken finns ännu inför nästa säsong.

FC Åland vann med 5-1

FC Åland vann med 5-1 Fotboll: FC Åland vann lördagens bortamatch mot PaiHa med 5-1. Efter en mållös första halvlek bjöd den andra på en desto större målfest.

Jomala föll mot JyTy

Fotboll: Jomala ÍK föll med 0-4 borta mot JyTy i herrarnas division 3. Men Jomala ligger ännu på säker mark med tre matcher kvar att spela och har allt i egna händer.

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.