• Andreas Karlsson gjorde tre mål mot Lidingö. Arkivfoto
Publicerad: måndag, 7 januari, 2019 - 06:23

IFK hockey vann med sent mål

IFK Mariehamn vann söndagens bortamatch i Alltrean i ishockey när Lidingö Vikings besegrades med 7-6.

Stor matchhjälte blev comebackande Andreas Karlsson som avgjorde matchen med åtta sekunder kvar på matchuret. Efter första perioden var ställningen 1-1 och efter den andra ledde IFK med 4-3, en ledning som utökades till 6-3 i den tredje perioden innan hemmalaget började sin återhämtning. Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Lidingö, men det var alltså IFK och Karlsson som fick sista ordet.

IFK ligger på femte plats i Alltrean med elva poäng efter åtta matcher. Även inkommande helg väntar en bortamatch och då är det serieledarna Gnesta som står för motståndet.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.