Publicerad: söndag, 28 januari, 2018 - 20:51
  • Henri Aaltovirta spikade igen kassen vid straffläggningen. Arkivfoto

IFK hockey vann efter straffar

IFK Mariehamn hockey tog två poäng av Älta IF i Alltrean efter att matchen slutade oavgjort och sen vann IFK efter straffar.

IFK hade ledningen efter den första perioden, Robin Englund gjorde det enda målet. I mitten av den andra akten ökade Jegor Petrov på till 2-0, men hemmalaget kom tillbaka och var ikapp innan periodvilan. Den tredje perioden bjöd på hela sex mål och det var hela tiden IFK som var i ledningen. Alexander Grundström och Otto Silfver gjorde varsitt innan Älta satte två raka. Sen gav Andreas Karlsson IFK ledningen igen, men med en dryg minut kvar av matchen kvitterade Älta än en gång. Därefter blev det förlängning och den var mållös och straffar fick avgöra matchen. Där gjorde Robin Englund och Alexander Grundström mål på sina försök, medan Henri Aaltovirta spikade igen IFK-kassen.
Men trots att IFK tog två poäng matchen så tappade dom en placering och ligger nu femma. Detta efter att SPAIF vann sin match och passerade IFK med bättre målskillnad.