Publicerad: söndag, 21 januari, 2018 - 17:26Uppdaterad: söndag, 21 januari, 2018 - 21:58

IFK föll med 6-8 mot Norrtälje

Ishockey: IFK Mariehamn förlorade söndagens match mot Norrtälje IK med 6-8. Tränaren Kenneth Westerback var efteråt missnöjd med både domare och det egna försvarsspelet.

IFK förlorade den första perioden med 1-3 och den andra med 2-3. När gästerna satte 7-3 efter en kontring dryga fyra minuter in i den tredje perioden såg det kört ut för IFK. Men en reducering genom Alexander Grundström följdes upp av ytterligare två snabba reduceringar genom Lucas Lindholm och Otto Silfver. IFK var nu bara ett mål efter och jagade en kvittering.

Men efter ett lagstraff för för många spelare på isen så hamnde IFK i boxplay. Det utnyttjade Norrtäljes Jonathan Nilsson som klev fram och satte sitt fjärde mål för kvällen fram till 6-8. Där och då gick luften definitivt ur IFK som trots förlusten fortfarande har greppet om en fjärdeplats i Alltrean.

Dominic Ingström, Pontus Nylén och Andreas Karlsson gjorde IFK:s övriga mål i matchen.