Publicerad: söndag, 29 juli, 2018 - 21:48Uppdaterad: måndag, 30 juli, 2018 - 12:49

Höjdpunkter IFK Mariehamn-SJK, källa: Ruutu

IFK besegrade SJK med 1-0

IFK:s alla tre nyförvärv den här sommaren startade matchen då grönvitt besegrade SJK med 1-0 efter mål av Amin Nazari.

1380 personer fick se IFK Mariehamn besegra SJK på hemmaplan med 1-0 under söndagskvällen. Gästerna från Seinäjoki inledde bäst och hade ett stort bollinnehav under det första 30 minuterna utan att skapa några farliga chanser. IFK:s första farliga målchans kom i den 32:a minuten då Aleksei Kangaskolkka hade en farlig nick precis vid sidan av stolpen.

IFK:s två nyförvärv Keaton Isaksson och Hamed Coulibaly startade båda matchen. Isaksson inledde matchen som anfallare men flyttade i den andra halvleken ut till höger på mittfältet och fick ett riktigt bra läge att sätta bollen i mål i den 54:e minuten men nicken seglade över SJK:s mål.

Kort därefter fick Gabriel Petrovic göra en efterlängtad comeback efter sitt skadeuppehåll då han bytte av Thomas Mäkinen. Petrovic återkomst tände både laget och hemmapubliken och i den 77:e matchminuten sköt IFK:s Amin Nazari ett hårt och lågt skott som överraskade SJK:s målvakt Jesse Öst. Målet betydde 1-0 till IFK och det resultatet skulle stå sig matchen ut. IFK lyckades hålla undan och det blev aldrig riktigt farligt mot slutet. IFK klättrade i och med seger upp till tionde plats i tabellen med 18 poäng på 20 matcher. Nästa match blir mot Inter i Åbo på lördag.