Publicerad: lördag, 10 februari, 2018 - 22:20Uppdaterad: söndag, 11 februari, 2018 - 23:16
  • Segerjubel efter en dramatisk avslutning på matchen. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK besegrade Lidingö med 5-4

Ishockey: IFK Mariehamn besegrade Lindingö Vikings med 5-4 i Islandia under lördagen och tog viktiga poäng i Alltrean i jakten på en direktplats till kvalserien.

IFK fick utdelning redan efter dryga minutens spel när Andreas Karlsson gjorde 1-0. Kvitteringen kom dryga tio minuter in i matchen. Sedan följde några lyckliga sekunder för grönvitt. I spel 5-mot-4 satte Dominic Ingström 2-1 när klockan visade 12:06. 3-1 kom bara fyra sekunder senare genom Nicklas Herou och IFK gick till pausvila med ställningen 3-1.

I den andra perioden fick IFK chans till spel 5-mot-3, men gästerna stod emot trycket och kunde kort därpå reducera fram till 3-2. Men perioden var inte över ännu och i spel 4-mot-4 så fick hemmapubliken jublia igen när Andreas Karlsson förde upp IFK till en ny tvåmålsledning.

IFK:s ineffektivitet i powerplay fortsatte i den tredje perioden och Lidingö kunde rida ut ett 3-mot-5 spel. Istället var det gästerna som fick utdelning i powerplay två gånger om. Lindingö var ifatt efter knappa sex minuters spel och IFK tog time out. Matchen såg ut att gå mot förlängning när Robin Englund tog skott från ett skymd position. Pucken letade sig in och det var 5-4 till IFK när klockan visade 17.01.

Slarv i egen zon från IFK gjorde att de sista minuterna av matchen blev dramatiska, men Lidingö lyckades inte utnyttja bjudningarna och IFK tog hem det första matchen i helgens dubbelmöte.