Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 15 april, 2018 - 15:09Uppdaterad: söndag, 15 april, 2018 - 15:24

Glada miner trots kastarstrul i Bredmo

Skytte: Under helgen arrangerade Ålands sportskytteförening två tävlingar i Gyttorp Mälarcup i engelsk sporting. Vädret var skiftande, tekniken strulade en aning, men humöret var på topp.

Frusna skyttar sökte skydd för det kraftiga regnet som präglade de sista omgångarna under söndagen. Även om de riktiga toppresultaten uteblev i de båda tävlingarna som omfattade 50 + 50 duvor fördelade på åtta olika stationer, så verkade de flesta vara nöjda med upplägget.

De två åländska tävlingarna av Gyttrop Mälarcup lockade skyttar från Uppsala, Roslagen, Huddinge, Eskilstuna och flera andra orter i Sverige. Men i samtliga klasser fanns det även åländsk representation. Niklas Rehn som var huvudansvarig för arrangemanget var enda ålänning i den högst rankade gruppen AA. Där slutade han åtta och sist med resultaten 35+32 under lördagen och 37+34 under söndagen.

I klass A var Andreas Kuhlman bästa ålänning på 11:e plats med 30+39 under lördagen och på 10:e plats med 42+34 under söndagen.

I klass B var Adam Jansson bäste ålänning under lördagen på 3:e plats med 36+40 under lördagen. Conny Andersson var vassaste ålänning i klassen under söndagen på 4:e plats med 35+40.

I klass C segrade åländse Kalle Andersson under lördagen med poängen 34+36. Under söndagen var Lennart Åkerblom bäste ålänning i klassen med en tredjeplats och 35+36 poäng.

Helgens samtliga resultat hittar man på hemsidan lerduvor.com.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »