• Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Foto: Hasse Persson-Bru.
Niklas Rehn, arrangör och tävlingsskytt för ÅSSF summerade helgen.
Publicerad: söndag, 15 april, 2018 - 15:09, uppdaterad: söndag, 15 april, 2018 - 15:24

Glada miner trots kastarstrul i Bredmo

Skytte: Under helgen arrangerade Ålands sportskytteförening två tävlingar i Gyttorp Mälarcup i engelsk sporting. Vädret var skiftande, tekniken strulade en aning, men humöret var på topp.

Frusna skyttar sökte skydd för det kraftiga regnet som präglade de sista omgångarna under söndagen. Även om de riktiga toppresultaten uteblev i de båda tävlingarna som omfattade 50 + 50 duvor fördelade på åtta olika stationer, så verkade de flesta vara nöjda med upplägget.

De två åländska tävlingarna av Gyttrop Mälarcup lockade skyttar från Uppsala, Roslagen, Huddinge, Eskilstuna och flera andra orter i Sverige. Men i samtliga klasser fanns det även åländsk representation. Niklas Rehn som var huvudansvarig för arrangemanget var enda ålänning i den högst rankade gruppen AA. Där slutade han åtta och sist med resultaten 35+32 under lördagen och 37+34 under söndagen.

I klass A var Andreas Kuhlman bästa ålänning på 11:e plats med 30+39 under lördagen och på 10:e plats med 42+34 under söndagen.

I klass B var Adam Jansson bäste ålänning under lördagen på 3:e plats med 36+40 under lördagen. Conny Andersson var vassaste ålänning i klassen under söndagen på 4:e plats med 35+40.

I klass C segrade åländse Kalle Andersson under lördagen med poängen 34+36. Under söndagen var Lennart Åkerblom bäste ålänning i klassen med en tredjeplats och 35+36 poäng.

Helgens samtliga resultat hittar man på hemsidan lerduvor.com.

Fler Sport

Ny ordförande för BK Smash

Ester Miiros Hollsten om tiden som ordförande.
Inför öspelen på Gotland 2017 så tog Ester Miiros-Hollsten över som ordförande för badmintonklubben BK Smash. Igår söndag lämnade hon över...

Öspelslaget i badminton tas ut nästa vecka

Badmintonledaren Jenna Gestranius
Inkommande vecka offentliggörs hur laget i badminton ser ut i öspelen på Gibraltar i sommar. I helgen hölls det sista uttagningslägret och laget tas ut när det senaste tillfället har utvärderats.

IFK 1 vann Ålandsserien i bowling

IFK Mariehamn lag 1 vann Ålandsserien i bowling, det stod klart efter slutspelet på söndagen.

JIK dam vann mot Täby

Jomala IK:s damer vann den nästsista matchen för säsongen i volleybollens division 2 när Täby Volley besegrades med klara 3-0.

JIK herr vann sista

Tränaren Aldis Jaundzeikars
Jomala IK:s herrar vann den sista matchen i volleybollens division 1 när jumbon Teknikum besegrades med 3-0 i Idrottsgården i Mariehamn.

IFK förlorade mot ÖSK

Tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn mötte det allsvenska laget Örebro SK i en träningsmatch i Örebro idag och förlorade med 0-1, målet kom i 90:e minuten av deras nyförvärv Kevin Wright som gjorde sin första match med laget.

En poäng för ÅU i premiären

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
Det blev en poäng för Åland United i seriepremiären mot TiPS på bortaplan på lördagen i Damernas liga.

ÅU redo för premiär

Paula Myllyoja
Imorgon lördag är det seriepremiär i Damernas liga och Åland United möter TiPS från Dickursby på bortaplan.

Selma Viktorsson uttagen till EM-kval

Selma Viktorsson från Åland United har snabbinkallats till U17 landslagets EM kval i Österrike.