• Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Foto: Hasse Persson-Bru.
Niklas Rehn, arrangör och tävlingsskytt för ÅSSF summerade helgen.
Publicerad: söndag, 15 april, 2018 - 15:09, uppdaterad: söndag, 15 april, 2018 - 15:24

Glada miner trots kastarstrul i Bredmo

Skytte: Under helgen arrangerade Ålands sportskytteförening två tävlingar i Gyttorp Mälarcup i engelsk sporting. Vädret var skiftande, tekniken strulade en aning, men humöret var på topp.

Frusna skyttar sökte skydd för det kraftiga regnet som präglade de sista omgångarna under söndagen. Även om de riktiga toppresultaten uteblev i de båda tävlingarna som omfattade 50 + 50 duvor fördelade på åtta olika stationer, så verkade de flesta vara nöjda med upplägget.

De två åländska tävlingarna av Gyttrop Mälarcup lockade skyttar från Uppsala, Roslagen, Huddinge, Eskilstuna och flera andra orter i Sverige. Men i samtliga klasser fanns det även åländsk representation. Niklas Rehn som var huvudansvarig för arrangemanget var enda ålänning i den högst rankade gruppen AA. Där slutade han åtta och sist med resultaten 35+32 under lördagen och 37+34 under söndagen.

I klass A var Andreas Kuhlman bästa ålänning på 11:e plats med 30+39 under lördagen och på 10:e plats med 42+34 under söndagen.

I klass B var Adam Jansson bäste ålänning under lördagen på 3:e plats med 36+40 under lördagen. Conny Andersson var vassaste ålänning i klassen under söndagen på 4:e plats med 35+40.

I klass C segrade åländse Kalle Andersson under lördagen med poängen 34+36. Under söndagen var Lennart Åkerblom bäste ålänning i klassen med en tredjeplats och 35+36 poäng.

Helgens samtliga resultat hittar man på hemsidan lerduvor.com.

Fler Sport

Trean nästa för JIK

Jomala IK:s Björn Moliis sammanfattar lördagsmatchen och säsongen som varit:
Fotboll. Allt gick Jomala IK:s väg under lördagen. Man vann säsongens sista match i division 4 med 3-0 mot KaaRe, och samtidigt säkrade FC Jazz sitt division 2-kontrakt vilket innebär att Jomala IK kommer att bjudas in till division 3 inför nästa säsong.

FC Åland förlorade mot SoVo

FC Ålands Rezgar Amani om lördagens match:
Fotboll. FC Åland förlorade med 1-4 när man mötte SoVo på bortaplan på lördagen.

Förlust för IFK:s damer

Fotboll. IFK Mariehamns damer förlorade lördagens match mot SalPa Naiset på bortaplan.

Anfallsspelet nyckeln för IFK mot TPS

Fotboll. Det är viktigt att IFK Mariehamn spelar ett bra anfallsspel på söndag så att man inte åker på så många kontringar. Det säger huvudtränaren Peter Lundberg inför hemmamatchen mot Åbolaget TPS.

JIK hoppas ännu på plats i trean

Fotboll. Det finns fortfarande hopp om att Jomala IK kan stiga till division 3, trots att man inför den avslutande matchen i morgon inte längre kan vinna division 4.

Ålands Radio sänder PK-35-ÅU

Fotboll. På söndag möter Åland United PK-35 i Vanda och Ålands Radios Hasse Persson-Bru finns på plats för att direktsända matchen.

Lehtonen vann på rullskidor

Rullskidor. Patrik Lehtonen vann en ÅM-tävling på rullskidor i Geta i går.

Campos fortsätter i ÅU

Åland United och Bri Campos har skrivit ett nytt avtal som sträcker sig över nästa år. Det betyder att Campos ska göra sin fjärde säsong i ÅU.

Berglund leder innebandyn

Kim Berglund är ny ordförande för Ålands innebandyförbund, han efterträder Micke Larsson som hade avböjt omval.