Publicerad: söndag, 4 februari, 2018 - 17:30Uppdaterad: söndag, 4 februari, 2018 - 20:14
  • IFK Mariehamn fick jubla efter sex mål mot Österåker på söndagen. Foto: Malin Lundberg.
  • Andreas Karlsson inledde målskyttet i spel 5 mot 3. Foto: Malin Lundberg.

Full pott för hockeyherrarna

Ishockey. IFK Mariehamn vann samtliga tre matcher i Islandia i helgen. På söndagen besegrades IFK Österåker med klara 6-3.

Österåker hjälpte IFK på traven genom att dra på sig två utvisningar precis i matchinledningen. 2.16 in i första perioden hade man en spelare för mycket på isen och knappa minuten senare åkte Oskar Tilder ut för tripping. Med två man mer på isen satte Andreas Karlsson första målet för IFK, och sedan utökade Nicklas Hero, Robin Englund, Andreas Stenberg och Niklas Westerback på till 5-0 innan klockan ens tickat fram till 14 spelade minuter. Gästernas Robert Norling satte en puck i kassen när klockan tickat fram till 15.08, men matchen kändes avgjord redan i första pausen.

Tråkigare perioder

Andra och tredje perioden blev också betydligt tråkigare. Robin Englund utökade till 6-1 en bit in i andra perioden och sedan reducerade Österåker två gånger om, en gång i andra perioden och en gång i tredje. Fler mål blev det inte men däremot en hel drös utvisningar för båda lagen.

Även i fredags besegrade Grönvitt IFK Österåker, då med 4-1, och på lördagen slog man Södertälje med 6-5.

Efter helgens matcher ligger IFK tvåa i Alltrean östra. Nästa helg väntar dubbla hemmamatcher mot tabelltreorna Lidingö Vikings HC. Lidingö förlorade söndagens match mot Farsta efter straffläggning och därmed är IFK tre poäng före Lidingö i tabellen.