Publicerad: lördag, 13 april, 2019 - 18:23Uppdaterad: lördag, 13 april, 2019 - 19:01
  • Pille Raadik gjorde segermålet. Arkivbild.

Första segern för ÅU

På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Och det var en match som ÅU låg under två gånger, men kunde komma ikapp och gå förbi. ONS tog ledningen i den första halvleken efter en knapp halvtimme, Marie Levasseur var målskytt. Sen dröjde det till 70:e minuten innan första kvitteringen ko och det var nyss inbytta Rebecca Björkvall som hittade rätt. De glädjen varade inte så länge, bara två minuter senare tog ONS ledningen igen när Levasseur blev tvåmålsskytt. Efter ytterligare sex minuter kvitterade ÅU igen och den här gången genom Tiia Peltonen och med sju minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Pille Raadik matchen.

ÅU har nu fem poäng efter tre spelade matcher och ligger trea i en mycket haltande tabell. Annandag påsk ska nästa match spelas och då kommer TPS på besök till Åland.