• Pille Raadik gjorde segermålet. Arkivbild.
Samuel Fagerholm, tränare Åland United
Publicerad: lördag, 13 april, 2019 - 18:23, uppdaterad: lördag, 13 april, 2019 - 19:01

Första segern för ÅU

På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Och det var en match som ÅU låg under två gånger, men kunde komma ikapp och gå förbi. ONS tog ledningen i den första halvleken efter en knapp halvtimme, Marie Levasseur var målskytt. Sen dröjde det till 70:e minuten innan första kvitteringen ko och det var nyss inbytta Rebecca Björkvall som hittade rätt. De glädjen varade inte så länge, bara två minuter senare tog ONS ledningen igen när Levasseur blev tvåmålsskytt. Efter ytterligare sex minuter kvitterade ÅU igen och den här gången genom Tiia Peltonen och med sju minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Pille Raadik matchen.

ÅU har nu fem poäng efter tre spelade matcher och ligger trea i en mycket haltande tabell. Annandag påsk ska nästa match spelas och då kommer TPS på besök till Åland.

Fler Sport

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Holmström 41:a i Levi

När långloppscupen på skidor hade säsongsavslutning med loppet Ylläs-Levi över 70 km kom Isac Holmström på 41:a plats, vilket är den bästa noteringen han gjort i långloppscupen.

Welin vann GP-finalen

Oskar Welin vann årets Grand Prix-serie efter att bland annat ha slagit 300 poäng i en serie i finalen.

Sandholm dubbel ÅM-mästare

När åländska mästerskapen i badminton avgjordes i Godbyhallen idag lördag blev Mikael Sandholm dubbel mästare, han vann både i singel och i dubbel.

Chibisov klar för FC Åland

Fotboll: FC Åland har gjort klart med ryske Sergei Chibisov fram till juli, men det finns möjligheter till en förlängning för resten av säsongen.

IFK möter VPS i cupen

Semifinalerna i finländska cupen för herrar lottades ikväll och IFK Mariehamn möter VPS i Vasa.

Tung förlust för IFK i premiären

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

Fritjof Fagerlund 24:a i Wien marathon

Fritjof Fagerlund slutade på 24:e plats och på första plats i sin åldersklass H45 i Wien martahon under söndagen.

Henrique Norbiato vann KM i tennis

Tennis: Henrique Norbiato tog hem segern i helgens KM i tennis som arrangerades av MLK Tennis.