• Pille Raadik gjorde segermålet. Arkivbild.
Samuel Fagerholm, tränare Åland United
Publicerad: lördag, 13 april, 2019 - 18:23, uppdaterad: lördag, 13 april, 2019 - 19:01

Första segern för ÅU

På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Och det var en match som ÅU låg under två gånger, men kunde komma ikapp och gå förbi. ONS tog ledningen i den första halvleken efter en knapp halvtimme, Marie Levasseur var målskytt. Sen dröjde det till 70:e minuten innan första kvitteringen ko och det var nyss inbytta Rebecca Björkvall som hittade rätt. De glädjen varade inte så länge, bara två minuter senare tog ONS ledningen igen när Levasseur blev tvåmålsskytt. Efter ytterligare sex minuter kvitterade ÅU igen och den här gången genom Tiia Peltonen och med sju minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Pille Raadik matchen.

ÅU har nu fem poäng efter tre spelade matcher och ligger trea i en mycket haltande tabell. Annandag påsk ska nästa match spelas och då kommer TPS på besök till Åland.

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.