• Pille Raadik gjorde segermålet. Arkivbild.
Samuel Fagerholm, tränare Åland United
Publicerad: lördag, 13 april, 2019 - 18:23, uppdaterad: lördag, 13 april, 2019 - 19:01

Första segern för ÅU

På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Och det var en match som ÅU låg under två gånger, men kunde komma ikapp och gå förbi. ONS tog ledningen i den första halvleken efter en knapp halvtimme, Marie Levasseur var målskytt. Sen dröjde det till 70:e minuten innan första kvitteringen ko och det var nyss inbytta Rebecca Björkvall som hittade rätt. De glädjen varade inte så länge, bara två minuter senare tog ONS ledningen igen när Levasseur blev tvåmålsskytt. Efter ytterligare sex minuter kvitterade ÅU igen och den här gången genom Tiia Peltonen och med sju minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Pille Raadik matchen.

ÅU har nu fem poäng efter tre spelade matcher och ligger trea i en mycket haltande tabell. Annandag påsk ska nästa match spelas och då kommer TPS på besök till Åland.

Fler Sport

MLK vann första i div 2

MLK:s herrar vann den första matchen i sommarens division 2 i tennis igår när Sata besegrades med klara 4-0 på banorna i Idrottsparken.

ÅSS femma i NSR

ÅSS ligger femma och sist i Nord Stream Race som igår kom fram till Köpenhamn efter den första långa etappen från Kiel.

Olivia Mattsson lämnar ÅU

Olivia Mattsson, som spelat för Åland United under säsongerna 2016-2019 har efter genomförd vårsäsong beslutat att anta utmaningen med college studier- och fotboll i USA.

FC Åland vann derbyt

FC Ålands Thomas Mäkinen och Jomala IKs Lucas Eriksson
FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

"Pepparspray var nödvärn"

Säkerhetsbolaget Safetor från riket, som skötte säkerheten i samband med cupfinalen i Finlands cup i lördags, menar att användningen av pepparspray blev ett nödvärn som man tog till för att hindra att ytterligare supportrar skulle ta sig in på planen.

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.