Publicerad: fredag, 16 november, 2018 - 11:50

Första medaljen för Weuro i FM

Olivia Weuro har plockat hem den första medaljen i simningens FM i kortbana i Vasa. Den kom under torsdagens finalpass i lagkappen i 4x200 m frisim och Weuros lag RaisU kom på tredje plats.

Hon simmade första sträckan och växlade i ledning, men sen tappade laget placeringar. Weuro var nästsnabbast på sträckan av alla i finalfältet när hon simmade på 2.00,49.

I fredagens försök var Weuro tvåa i 100 m fritt med tiden 55,74 och hon var då 16 hundradelar efter ettan Nea-amanda Heinola. Eftersom tävlingarna även är uppdelade i senior- och juniorklass så var Weuro snabbats i juniorklassen. Jenny Ek kom på 56:e plats i försöket med tiden 1.00,48. Finalen simmas under fredagskvällen.

I försöket på 50 m bröstsim kom Ellen Woivalin på 63:e plats på 36,42.