Publicerad: söndag, 12 juni, 2022 - 18:15Uppdaterad: söndag, 12 juni, 2022 - 18:40
  • Adelina Engman firade EM-uttagning med första målet i Hammarby. Foto: G40Studio

Första målet för Engman

Adelina Engman gjorde sitt första allsvenska mål för Hammarby IF när hennes lag vann med 4-0 mot IFK Kalmar.

Hammarby IF tog lagets femte raka seger i Damallsvenskan i söndags. På hemmaplan slog man IFK Kalmar med 4-0 (2-0).

Efter att Emma Jansson gjort 1-0 kunde Engman slå till med sitt första mål i den grönvita tröjan när hon utökade till 2-0 i den 28 minuten. Jansson satte sitt andra mål för dagen innan paus och i den andra halvleken kunde Eva Nyström göra 4-0 som blev slutresultatet.

Adelina Engman spelade 77 minuter innan hon blev utbytt.

För Samuel Fagerholms Umeå IK går det fortsatt tungt. På bortaplan mot serieledarna FC Rosengård blev det förlust med 5-2 (2-0).

Hammarby ligger sexa i tabellen och Umeå IK ligger tolva. En match återstår för bägge lagen innan Damallsvenskan tar en två månader lång paus på grund av EM i England.