Publicerad: onsdag, 22 september, 2021 - 20:29Uppdaterad: onsdag, 22 september, 2021 - 22:24
  • Det blev förlust för IFK i Tammerfors. Bild: Ruutu.

Förlust för IFK

Efter två raka segrar på bortaplan för IFK Mariehamn blev det förlust i den tredje när Ilves vann med 2-0 i Tammerfors.

Det var ett uddlöst IFK som hade hand om spelet en hel del, men det fanns stora svårigheter att skapa riktigt heta chanser.

- Vi fick inte det riktigt att klicka, vi kom inte riktigt igång med anfallsspelet som har varit väldigt effektivt tidigare. Vi hade ändå en chans – vi kunde lika gärna ha fått en poäng med oss, men de var lite effektivare, kommenterar IFK:s tränare Daniel Norrmén.

Ilves tog ledningen genom Joona Veteli redan i den första minuten i röran efter en frispark som lyftes in i IFK:s straffområde. Med 20 minuter kvar av matchen gjorde Tuomas Ollila Ilves andra mål och då var matchen avgjord.

Trots förlusten ligger IFK kvar på nionde plats med 20 poäng. Haka, som vann över SJK, och AC Oulu, som förlorade mot FC Inter, är två poäng bakom. På söndag avslutas grundserien och då kommer jumbon KTP på besök till Mariehamn. Efter det delas serien upp och IFK fortsätter i den nedre slutspelsserien.