Publicerad: lördag, 4 mars, 2023 - 16:45Uppdaterad: lördag, 4 mars, 2023 - 16:55
  • Åland United förlorade mot HJK. Arkivbild.

Förlust för Åland United i nationella cupen

Fotboll: Åland United förlorade lördagens bortamatch mot HJK i nationella cupen med 4-2 (1-1).
- Ett bra test för oss. Det var en match i ett mycket högre tempo än vad vi ställts mot hittills i år, säger tränaren Steve Beeks.

Aada Törrönen såg till att Åland United tog ledningen redan i den fjärde minuten men HJK kunde kvittera genom Veera Hellman efter 19 minuter. 1-1 stod sig till pausvilan.

I inledningen av den andra halvleken gjorde HJK två snabba mål, i matchminut 48 och 50 kunde Milja Kiviranta och Lotta Lindström föra upp HJK i en tvåmålsledning.

ÅU:s debuterande nyförvärv Tilda Råtts skapade nerv i matchen när hon reducerade 74:e minuten.
- Tilda gör ett snyggt mål i sin debut för oss och vi ser fram emot när hon kommer till Åland i början av april och kan träna med oss 100 procent, säger ÅU-tränaren.

HJK:s Lotta Lindström kunde med sitt andra mål för dagen fastställa slutresultatet till 4-2 i den 79:e minuten.
- Det var en välförtjänt vinst för HJK. Vi har lite att jobba på ännu, säger Steve Beeks.

Resultatet innebär att HJK vinner gruppen och Åland United får sikta in sig på att säkra andraplatsen. Nästa helg spelas sista omgången av nationella cupen då HPS kommer till Åland.
Nationella cupen avgörs i tre grupper där ettan och tvåan i varje grupp, samt de två bästa grupptreorna tar sig vidare till slutspelet.

Den nationella cupen är ny för i år. Det är en försäsongsturnering som kan ge lagen i landets två högsta serier en kortare väg mot finalspelet i Finlands Cup.