• Ellen Woivalin tog två pallplatser och Stella Donning en under UGP i Stockholm i helgen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Publicerad: söndag, 22 oktober, 2017 - 14:16

Flera pallplatser till simmare

Simning. Det blev flera pallplatser till de åländska simmarna där en av deltävlingarna i årets ungdoms grand prix (UGP 1) simmades i Eriksdalsbadet i Stockholm i helgen.

Ellen Woivalin simmade hem ett guld på 200 meter bröstsim i klassen för 16-17-åringa flickor. Tiden blev 2.56,40. Woivalin blev också tvåa på 100 meter bröstsim, och där kom åländska Jessica Lindholm trea. Vann gjorde Caroline Wallenborg från Stockholm på 1.14,48, Woivalin hade tiden 1.21,34 och Lindholm 1.21,36.

 

Även i tjejernas 15-års klass var det en åländska som tog en pallplats. Stella Donning simmade 200 meter bröstsim på 3.08,65 och det räckte till en bronsmedalj.

Av de åländska killarna var det Max Roman som tog den mest framskjutna placeringen, en tredjeplats över 100 meter rygg i 16-17-årsklassen. Roman blev trea på tiden 1.11,63.

Fler Sport

IFK inleder tävlingsåret

Fotboll: IFK Mariehamn inleder tävlingsåret på söndag kväll när laget spelar sin första match i den finska cupen.

Joel Karlström reser till Minsk

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Karlström reser idag med det finska U17-landslaget på en turnering till Minsk i Vitryssland.

Dubbla hemmamatcher för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har två hemmamatcher på spelschemat den här helgen i Alltrean.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Loimu vann i går

Volleyboll. Verneri Vetriös ligalag Raision Loimu vann onsdagens match mot nästjumbon Akaa-Volley med 3-2. Vetriö stod för åtta poäng varav ett serve-ess.

IFK inleder ligasäsongen i Rovaniemi

Peter Lundberg, huvudtränare för IFK (från Åland idag)
Fotboll: IFK Mariehamn inleder årets ligasäsong i Rovaniemi när laget möter RoPS den 8:e april och avslutar säsongen med hemmamatch mot KuPS den 27:e oktober.

Karring tillbaka i ÅU

Fotboll. Vänsterbacken Maryette Karring återvänder till Åland United. I går skrev hon under ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

IFK-hockey vann mot Lidingö

Tränaren Kenneth Westerback ger sin syn på lördagens förlust och söndagens seger:
Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann söndagens match när man mötte Lidingö Vikings HC.

Sundberg och Jakobsson vann hallmästerskap

Katarina Sundberg och Michael Jakobsson om tävlingen:
Bowling. IFK Mariehamns Katarina Sundberg och BK Käglans Michael Jakobsson vann Hallmästerskapen i Idrottsgården på söndagen.