Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 januari, 2021 - 10:26Uppdaterad: torsdag, 28 januari, 2021 - 11:19
  • Barbro Carlsson är ny i ÅU:s styrelse. Arkivfoto.

Fler tjejer ska spela fotboll

Åland United presenterade ett nytt projekt för att få fler tjejer att stanna kvar inom fotbollen.

Barbro Carlsson, ny styrelsemedlem, berättar att man planerar att starta fotbollsträffar för alla som är intresserade av fotbollen.

- Det är ett samarbete med alla klubbar för att få flera tjejer intresserade och få flera tjejer att stanna kvar inom fotbollen, säger hon.

För att driva projektet vidare kommer man anställa två ungdomsledare som ska sköta kontakten mellan klubbarna och spelarna. Även spelarna i Åland United kommer agera som ledare på en del av träffarna. Tanken bakom detta projekt är att det ska bli mera av dam- och tjejfotboll på Åland.

- Just nu är det stora hopp mellan de olika damlagen och flickföreningarna så det behöver finnas de som satsar mer seriöst och de som spelar lite mindre för att alla ska kunna hitta sin nivå, säger Barbro Carlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »