Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 december, 2020 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 2 december, 2020 - 09:39
  • Adelina Engman spelade hela matchen. Foto: FBF

Finland ett steg närmare EM

Finland vann den viktiga bortamatchen mot Skottland i EM-kvalet i går och tog ett steg närmare slutspelet i England 2022.

Det var debutanten Amanda Rantanen som blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i den femte övertidsminuten. I en kontring kom hon fri med Skottlands målvakt som först räddade, men returen tog i ansiktet på Amanda Rantanen och gick i mål.

Adelina Engman var tillbaka i landslaget efter skadebekymren och fick förtroendet från start till höger på mittfältet och hon spelade hela matchen. Även Anna Westerlund spelade hela matchen som mittback, så som hon gjort i hela kvalet hittills.

Finland har nu 16 poäng och leder gruppen. Portugal är tvåa med lika många poäng, men sämre målskillnad. Just dessa två lag möts i februari och det är Finland som har hemmaplan. I den sista matchen möter Finland jumbon Cypern på bortaplan och Portugal tar sig an Skottland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »