Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 18 november, 2018 - 15:37Uppdaterad: söndag, 18 november, 2018 - 16:30
  • Trevlig läsning på resultattavlan. Foto: Uffe Fellman
  • Jenny Fellman har öppnat säsongen mycket bra. Foto: Uffe Fellman
  • Nästa tävling för Jenny Fellman är i världscupen. Foto: Uffe Fellman

Fellman uttagen till världscupen

Skidskytten Jenny Fellman fick idag söndag besked om att hon är uttagen i det finländska laget som ska åka den första deltävlingen i världscupen i Pokljuka i Slovenien den första veckan i december.

Det beskedet fick hon efter att hon förvaltade försprånget hon skapade åt sig igår när sprinten kördes i Kontiolahti och kunde vinna söndagens jaktstart på ett bekvämt sätt i D22-klassen. Och när alla deltagare i senior- och D22-klassen räknas samman var hon tvåa bakom Kaisa Mäkäräinen, slagen med drygt fyra minuter. Fellman var i sin tur cirka 45 sekunder snabbare än Venla Lehtonen. I D22 var Fellman över fyra minuter före tvåan Jenni Keränen.

I dagens jaktstart var det 10 km med fyra skytten som stod på programmet och Fellman bommade bara två skott, ett i första liggande och ett i sista stående skytte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »