Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 21:48Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2019 - 07:14
  • 1-0-målskytten, Rezgar Amani, har just slagit en frispark. Foto: Owe Sjöblom

FC Åland vann derbyt

FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

Det första målet kom redan i den första minuten efter ett långt inkast. Det var FC Åland som tog ledningen när Fredrik Appels långa kast letade sig fram till Rezgar Amani som slog in 1-0. 2-0 kom efter en knapp kvart i den andra halvleken och även det efter en fast situation. FC Åland hade en frispark från egen planhalva som lyftes mot JIK:s straffområde, bollen studsade en gång och JIK-försvaret missbedömde bollen, vilket gjorde att Daniel Boman hann dit först och petade in den i mål.

Men knappa 15 minuter kvar av ordinarie tid blev det lite spänning när Scott Beeks skruvade in en frispark från 17 meter till 2-1. Men JIK kom inte ikapp trots att dom flyttade upp mycket folk i slutet av matchen.

FC Åland ligger på femte plats med 21 poäng och JIK på nionde plats med 12 poäng.