Publicerad: lördag, 29 augusti, 2020 - 18:46Uppdaterad: lördag, 29 augusti, 2020 - 19:35
  • Rezgar Amani hade flera chanser att göra mål. Foto: Owe Sjöblom

FC Åland tappade poäng hemma

FC Åland fick bara 0-0 mot Björneborgslaget TOVE i Markusböle på lördagen.

FC Åland hade många möjligheter att spräcka nollan och borde ha vunnit matchen. Redan under matchens första tio minuter fanns chanser för FC Åland att göra mål, men ju längre tiden gick desto mer krampaktiga blev försöken. På slutet var det gästerna som var närmast ett avgörande, två gånger om. Först räddade målvakten Dan Sjöblom ett långskott som han styrde ut till hörna och på den efterförljande hörnan nickade Adam Eriksson bort bollen på mållinjen. Men trots allt hade FC Åland hand om spelet och de flesta chanserna och borde ha vunnit matchen.
Daniel "Daja" Sjöund spelade från start på det centrala mittfältet och han stod för en stabil insats. Han byttes ut efter dryga 70 minuter och efter det hade FC Åland lite svårare att skapa tryck mot gästernas mål.

FC Åland ligger kvar på andra plats i tabellen, nu tre poäng bakom ledande Peimari UTD som har 20 poäng, men då har FC Åland en match mindre spelad.