Publicerad: lördag, 20 juli, 2019 - 20:23Uppdaterad: söndag, 21 juli, 2019 - 21:23
  • Thomas Mäkinen i nickduell efter en hörna. Foto: Victor Enberg
  • Digha John Geroge till vänster gjorde matchens enda mål. Foto: Victor Enberg

FC Åland halkar efter i toppen

Formstarka FC Åland föll tungt med 0-1 på hemmaplan mot SoVo i finska division 3 för herrar under lördagen.

FC Åland som jagar Masku och Peimari UTD i toppen av serien kom till matchstart med fyra raka segrar i bagaget. Hemmalaget styrde spelet första halvtimmen men lyckades inte komma till några riktigt farliga målchanser förutom ett bortdömt mål för offside. Matchbilden ändrades efter att hemmalagets Elias Eriksson i den 33:e matchminuten drog på sig sitt andra gula kort och åtta minuter efter det kunde gästernas Digha John George göra sitt elfte mål för säsongen på ett avslut inne i straffområdet.

FC Åland lyckades inte komma tillbaka med tio man på planen under den andra halvleken som förblev mållös. FC Åland ligger nu på en fjärdeplats i serien, fyra poäng bakom ledaren Peimari UTD.