Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 december, 2021 - 10:15Uppdaterad: fredag, 3 december, 2021 - 15:13

Fagerholm och ÅU nominerade till FSI pris

Fotbollstränaren Samuel Fagerholm och Åland United är med i omröstningen till två olika priser som delas ut på den finlandssvenska idrottsgalan i februari.

Samuel Fagerholm är nominerad i kategorin Årets tränare och det är för hans insatser både i Åland United under åren 2017-2020 och Umeå IK där han ledde laget till avancemang till allsvenskan i år. Övriga kandidater är Mikael Ylöstalo, friidrott, och Jonas Lindell, skidning.

Åland United är tillsammans med Borgå Akilles och Iskmo-Jungsund Bollklubb nominerade till Årets förening. Motiveringen till att ÅU finns bland de nominerade är bland annat de driver professionell fotboll för kvinnor på ideell basis på en liten ort och att syftet är att inspirera flickor samt övriga ålänningar till en aktiv vardag genom nationella framgångar.

Omröstningen startar i dag, fredag, på www.idrottsgalan.fi och pågår fram till och med den 19 december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »