Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 juli, 2022 - 06:31Uppdaterad: tisdag, 12 juli, 2022 - 12:46

Engman utanför truppen i kväll

I kväll är det dags för Finlands andra match i gruppspelet i fotbolls-EM i England och det är Danmark som står för motståndet.

Enligt rapporter från England finns inte Adelina Engman med i truppen till matchen. Hon byttes ut i halvtid i premiärmatchen mot Spanien med en befarad skada i baklåret. Hon har genomgått en undersökning med magnetkamera, men där upptäcktes inte någon bristning. Förbundskapten Anna Signeul säger till Yle att Adelina Engman inte känner så mycket av skadan i baklåret, men att de inte chansar och därför är hon inte med i truppen i kväll.

Det finns även corona i den finländska truppen, högerbacken Tuija Hyyrynen har testat positivt. Men inga andra spelare har testat positivt eller visat symptom på smitta hittills.

Finland förlorade sin första match mot Spanien med 1-4 och även kvällens motståndare Danmark förlorade sin första match, Tyskland vann med 4-0. Matchen mellan Finland och Danmark börjar klockan 19.00 i kväll och kan ses på Yle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »