Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 08:18Uppdaterad: måndag, 9 juli, 2018 - 13:33
  • Emma Lindman vann FM-tävlingen och är nu finsk mästare i matchspel för damer.

Emma Lindman finsk mästare i matchspel

Golf. Ålands golfklubbs Emma Lindman är finsk mästare i matchspel för damer efter helgens FM-tävling, som hon tog hem.

Turneringen spelades på Suur-Helsingin Golf utanför Helsingfors på torsdagen och fredagen.

- Det är jättekul. Första tre matcherna gick ganska lätt men sista mot Krista Junkkari var mycket jämnare och det avgjordes först på sista hålet när jag gjorde en birdie och hon en bogey, säger Lindman.

Matchgolf går ut på att två golfare spelar mot varandra och den som vinner flest hål tar hem matchen.

Nu ska Lindman vila och nästa tävling är FM i slagspel om en och en halv vecka i Åbo.

Klubbtävling

I går söndag hölls också klubbtävlingen Hasses kanna på Ålands golfklubb och där vann Emma Lindman slagklassen. Tävlingen hölls på Kungsbanan och Lindman vann på 74 slag vilket innebar två slag över banans par. Patrick Blomberg blev tvåa och Sebastian Lindman trea.
I poängklassen segrade Tommy Fredrickson före Jonny Lindman och trea blev Susann Ojala.