Publicerad: onsdag, 16 februari, 2022 - 07:14Uppdaterad: torsdag, 17 februari, 2022 - 12:53
  • Karina Danielsson sprintade hem ett ÅM-guld

Danielssons ÅM-mästare i sprint

Jerry Danielsson och Karina Danielsson skidade hem varsin titel när sprint-ÅM avgjordes i tisdagskväll.

I damklassen vann Karina Danielsson med drygt fem sekunders marginal före tvåan Heidi Furu.

Jerry Danielsson vann herrklassen, Patrik Lehtonen kom tvåa, drygt åtta sekunder efter segraren. Tommy Danielsson skidade hem bronspengen.
I H50-klassen vann Lennart Holmström och Lars Janlöv skidade hem ett ÅM-guld i H60-klassen.

ÅM-tävlingarna fortsätter ikväll, onsdag, när normaldistans i fri stil går av stapeln. ÅM-veckan avslutas på torsdag när normaldistans i klassisk stil avgörs.