Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 juli, 2022 - 18:19Uppdaterad: tisdag, 26 juli, 2022 - 20:37
  • Thomas Tennström, Jasper Karlsson, Staffan Lindberg och Markus Rönnberg seglade hem ett CL-silver. Bilden är från Mariehamnsregattan. Foto: Johan Ågren.

CL-silver för ÅSS

Åländska segelsällskapet, ÅSS, seglade hem ett silver i Champions League som avgjordes i tyska Travemünde.
- Känslan när vi gled över mållinjen var ganska bitter för vi var så nära guldmedaljen. Men när man får smälta det så kommer vi nog att vara stolta, säger Markus Rönnberg.

Den åländska båten med lagmedlemmarna Markus Rönnberg, skipper, samt Jasper Karlsson, Staffan Lindberg och Thomas Tennström slutade tvåa i grundomgången som omfattade 17 seglingar.

Finalen avgjordes med de fyra bästa båtarna över fyra race. AST fick en smakstart och vann den första finalen, därefter kom laget in som tvåa och fyra i de efterföljande finalseglingarna.

Inför den sista seglingen var förutsättningarna enkla, första båt i mål skulle ta hem CL-titeln.
ÅSS låg med i toppen av sista racet men fick se sig slagna av tyska Norddeutscher Regatta Verein, som även var det laget som vann grundomgången.
Silver till ÅSS och bronset gick till danska Roskilde Sejlklub.
- De bästa båtarna från de nationella ligorna är med i Champions League och vi seglade bra hela tävlingen så vi ska vara nöjda, säger Markus Rönnberg.  

Medaljen var den första som ÅSS tagit i Champions League-sammanhang.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »