Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 3 juli, 2022 - 12:00
  • I lördags spelades de första officiella bobollsmatcherna på Åland.
  • Boboll är en väldigt taktiskt och tempofylld sport.
  • Loimaan Palloilijat i grönt vann mot Jyväskylän Lohi.
  • Bägge lagen hade en del tillresta supportrar till sin hjälp.

Bobollen kom till Åland

Det skrevs idrottshistoria på Vikingavallens konstgräs i lördags. Då spelades de två första officiella bobollsmatcherna någonsin på åländsk mark.

Det var klubben Loimaan Palloilijat som tog matcherna till Åland. Det spelades en dammatch mellan Loimaan Palloilijat och Lahden Mailaveikot samt en herrmatch mellan Loimaan Palloilijat och Jyväskylän Lohi.

Loimaa tog hem bägge matcherna och trots att Jussi Moilu, lagledare för Jyväskylän Lohi, stod på den förlorande sidan kunde han se positivt på evenemanget.
- Vi fick en inbjudan av Loimaa och ville komma med hit till Åland för att spela den här matchen. Planen vi spelade spelade på var snabb och riktigt bra, säger Jussi Moilu.

Matcherna fungerade även som jubileumsmatcher då bobollsförbundet fyller 100 år och Loimaan Palloilijat fyller 90 år i år.

Det var drygt 240 personer på plats på läktarna under dagen, dels tillresta supportrar till lagen men även en del ålänningar som vill bekanta sig med sporten.
- Jag tyckte det skulle vara intressant att se en match live. Jag har bara själv spelat på idrotten i skolan. Man märker att det är en väldigt taktiskt sport, säger Mattias Brunnsberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »