Publicerad: lördag, 5 februari, 2022 - 19:23
  • ÅU vann utan att förta sig. Foto: Owe Sjöblom
  • Olivia Ulenius. Foto: Owe Sjöblom

ÅU vann över VJS

Åland United vann den andra gruppspelsmatchen i finländska cupen när de besegrade VJS med 6-0 på WHA inför 85 personer.

ÅU var på jakt efter mål och redan i den först minuten gjorde Riikka Lilja 1-0. Innan den första halvleken var slut hade ytterligare tre mål gjorts, Signy Aarna, Kit Loferski och Lilja igen.

I den andra halvleken hade ÅU hand om spelet helt och hållet, men målen uteblev ända tills de sista minuterna då först Sanni Ojanen och sen Pille Raadik gjorde varsitt mål efter hörnor.

ÅU ligger nu tvåa i gruppen med tre poäng efter två matcher. De förlorade ju den inledande matchen mot PK-35 Vanda förra helgen och nu återstår en omgång. ÅU möter då HJK/T18 och om de vinner den matchen blir det troligtvis tvåa i gruppen. För sannolikheten att PK-35 Vanda förlorar mot VJS är ytterst liten. De sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna går vidare till utslagsskedet i cupen, så det var därför ÅU jagade mål för att få så pass bra målskillnad som möjligt.