Publicerad: lördag, 27 augusti, 2022 - 18:55Uppdaterad: lördag, 27 augusti, 2022 - 21:12

ÅU vann klart över Honka

Fotboll: Åland United vann med 4-0 över FC Honka i Mariehamn i vad som var grundseriens sista match i den nationella ligan.

Anna Westerlund inledde målskyttet i den 12:e minuten. Rikka Lilja måttade en frispark mot offensivt straffområde där Westerlund stod stadigt och styrde in ledningsmålet.

Jacqui Hand satte 2-0 assisterad av Olivia Ulenius i den 23:e minuten. I den 36:e minuten tog Kit Loferski hand om den straff som hon själv vunnit. Honka-målvakten Emma Immonen räddade först, men Loferski satte returen i mål.

Efter knappa timmens spel fick Loferski en ny chans från straffpunkten, sedan Ulenius gått omkull. Den här gången bytte både Loferski och målvakten hörn. Men straffen var välplacerad och betydde 4-0.

Åland United ligger fyra i serien som nu tar paus för landslagsspel innan den övre och nedre slutspelsserien inleds.