Publicerad: lördag, 13 maj, 2023 - 17:03Uppdaterad: lördag, 13 maj, 2023 - 22:30
  • Åland United har gjort 14 mål på de tre senaste matcherna, och hållit nollan tre matcher i rad. Arkivbild.

Återigen säker seger för Åland United

Tre mål på sju minuter säkrade Åland Uniteds seger i lördagens bortamatch mot Ilves i Tammerfors. Åland United kunde ta en komfortabel seger och vinna med 3-0 (3-0).
- Hela lagets prestation och nivå var bra i dag, säger Dana Leskinen som var inblandad i två av tre mål.

Efter de två inledande förlusterna i ligan har Åland United spelat upp sig och i lördags kom den tredje raka segern. Och den var lika komfortabel som de två senaste vinsterna.

Mot Ilves var det Anna Nurmi som inledde målskyttet. Vänsterbacken slog ett inlägg som gick över Ilves-målvakten Meri Hämäläinen, som borde hanterat situationen bättre, och in i mål. Det var tredje matchen i rad som Anna Nurmi fanns med i målprotokollet

Om Åland Uniteds första mål kom lite turligt, var tvåan och trean desto vackrare. 2-0 kom efter att Dana Leskinen tagit sig runt på vänsterkanten och serverat Aada Törrönen som vinklade in bollen i bortre hörnet. Minuten senare kom 3-0 när Törrönen spelade in bollen i straffområdet, Leskinen hoppade över bollen och Silja Tuominen sköt in bollen, hennes första mål i ligan för ÅU.
Alla tre målen kom inom loppet av sju minuter, från och med minut 23 till minut 30.
- Både andra och tredje målet kommer på precis de sätten vi vill, säger Dana Leskinen.

Åland United ligger trea i tabellen, tre poäng bakom både HJK och KuPS men Kuopiolaget har en match mindre spelad. Nästa helg väntar PK-35 Helsingfors på bortaplan för Åland Uniteds del.