Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 3 juni, 2018 - 17:21
  • Från höger Daniel Mattsson, Staffan Lindberg och Mathias Dahlman. Foto: Lars Wehrman

ÅSS till final i CL

Åländska segelsällskapet, ÅSS, tog sig vidare till final i Champions league efter att dom slutade på tionde plats i helgens semifinal.

Totalt var det 22 båtar som gjorde upp om de 15 platser som var tillgängliga. Det seglades 18 race och poäng fick lagen efter den placering dom hamnade på i varje race. Vilket betyder att man ska ha så lite poäng som möjligt. ÅSS fick 68 poäng och det italienska laget som vann hade 42 poäng.

Båtarna som användes var J70 och det var Daniel Mattsson som styrde båten och med sig i besättningen hade han Staffan Lindberg, Mathias Dahlman och Jasper Karlsson. Finalen seglas i St.Moritz i Schweiz 30.8-2.9, men innan dess ska ytterligare en semifinal hållas i början av augusti och då är ett lag från MSF med.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »