Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2018 - 10:42
  • Två av hästarna som Barbro Carlsson tränar, Show Time och Arctic Don, tog andraplatser i går. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Åländska travframgångar i Sverige

Trav. Det blev två andraplatser för åländska ekipage när tävlingar hölls i Eskilstuna i går.

Barbro Carlsson körde Rebecka Erikssons häst Show Time i ett lopp över 2140 meter och ekipaget gick i mål en halv längd efter vinnaren. Show Times tid i mål var 1.14,4 och prispengarna blev 15.000 kronor.

I ett annat lopp som gick över 2640 meter med autostart blev det en andraplats för kusken Malin Friman som körde Mikael Björkqvists häst Arctic Don. Även de var en halv längd efter segraren och tiden i mål var 1.16,4. Prispengarna var 12.500 kronor men smolket i bägaren var att Friman fick ett straff på 1200 kronor för felaktigt bruk av körspöet.

Friman tävlade också i Gävle i går med Manalo Savage som tränas av Mari Stefansdotter, och då blev det en tredjeplats i ett lopp över 1640 meter med voltstart. Prispengarna blev 8000 kronor och även efter det här loppet fick Friman ett bötesstraff, den gången 900 kronor för att ha försökt passera ett framförvarande ekipage fast det inte fanns tillräckligt med utrymme.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »